Algemene openstellingen 

- 2018 -

14 januari
18 februari
18 maart * (tijdens Paasveemarkt)
8 april
13 mei
10 juni
8 juli
12 augustus
9 september
14 oktober
11 november
9 december

Openingstijden:
13.00 - 17.00 uur
* vanaf 11.00 uur
Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 2,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis


Groepsbezoek

- min. 15 personen -

Groepsbezoeken zijn alle dagen en tijden van de week mogelijk. Hiertoe (min. 15 personen) kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 046-4398930.

De prijs per persoon bedraagt in dat geval € 5,25.

De bezoeker ontvangt daarvoor een rondleiding van ongeveer een uur, inclusief het proeven van diverse museumdistillaten. Bovendien is de mogelijkheid aanwezig om, na afspraak, enige tijd door te brengen in de horecaruimte.
Partijen en evenementen

Museum en proeflokaal zijn zodanig ingericht, dat de ruimten en faciliteiten zich bij uitstek lenen voor een grote diversiteit van activiteiten, zoals, bruiloften, recepties, presentaties, babyborrels, verjaardagsfeesten etc. met of zonder culinaire verzorging.

De voormalige kruidenzolder is als sfeervolle vergaderruimte ingericht.
Betreffende horecafaciliteiten en catering werkt het Elsmuseum nauw samen met Brasserie 't Schip uit Beek. Meer informatie vindt u op www.horecaelsmuseum.nl.

De exploitant kan via tel. 046-4398930 de inlichtingen verstrekken over de diverse mogelijkheden. Tentoonstelling

- Expositie Glas-in-loodwerk -

Meeliftend op de komst van het glas-in-loodkunstwerk van Henri Schoonbrood in het Elsmuseum in oktober jl. is de expositieafdeling van het Elsmuseum volop bezig geweest, en voorlopig nog bezig, met het inrichten van een tentoonstelling over glas in lood. Dankzij de medewerking van Atelier Joëlle d' Alsace uit Maasmechelen en de werkgroep van Glaspracht+ uit Sittard kunnen we glas-in-loodwerkstukken tonen die het meer dan waard zijn om te bekijken.

Joëlle d' Alsace voert in hoofdzaak restauraties van glas-in-loodramen uit en geeft de bezoeker van de tentoonstelling enig inzicht hoe dit in z'n werk gaat. Glaspracht+ toont werkststukken van de leerlingen van Maud Janssen die hen via kunstzinnige expressie hulp biedt om zich persoonlijk sterker te ontwikkelen. U kunt de expositie bezoeken vanaf zondag 9 december van 13.00 uur tot 17.00 uur tijdens de algemene openstelling. De looptijd wordt nog nader bepaald.

Dagarrangement

Sinds september 2013 bestaat er een unieke samenwerking tussen de twee Beekse musea,
Museum EYEWITNESS & ELSMUSEUM.
De cateringservice wordt ingevuld door Brasserie 't Schip.