Algemene openstellingen 

- 2018 -

14 januari
18 februari
18 maart * (tijdens Paasveemarkt)
8 april
13 mei
10 juni
8 juli
12 augustus
9 september
14 oktober
11 november
9 december

Openingstijden:
13.00 - 17.00 uur
* vanaf 11.00 uur
Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 2,50
Kinderen t/m 12 jaar: gratis


Groepsbezoek

- min. 15 personen -

Groepsbezoeken zijn alle dagen en tijden van de week mogelijk. Hiertoe (min. 15 personen) kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 046-4398930.

De prijs per persoon bedraagt in dat geval € 5,25.

De bezoeker ontvangt daarvoor een rondleiding van ongeveer een uur, inclusief het proeven van diverse museumdistillaten. Bovendien is de mogelijkheid aanwezig om, na afspraak, enige tijd door te brengen in de horecaruimte.
Partijen en evenementen

Museum en proeflokaal zijn zodanig ingericht, dat de ruimten en faciliteiten zich bij uitstek lenen voor een grote diversiteit van activiteiten, zoals, bruiloften, recepties, presentaties, babyborrels, verjaardagsfeesten etc. met of zonder culinaire verzorging.

De voormalige kruidenzolder is als sfeervolle vergaderruimte ingericht.
Betreffende horecafaciliteiten en catering werkt het Elsmuseum nauw samen met Brasserie 't Schip uit Beek. Meer informatie vindt u op www.horecaelsmuseum.nl.

De exploitant kan via tel. 046-4398930 de inlichtingen verstrekken over de diverse mogelijkheden. Tentoonstelling

- Leermiddelen uit de lagere school van de vorige eeuw -

De leermiddelen die op deze tentoonstelling te zien zijn, vormen een deel van de verzameling Histex welke is ondergebracht in de archiefruimte van het gebouw van de schoolvereniging Innovo te Heerlen.

De verzameling Histex is samengesteld uit de boedel van scholen die gefuseerd zijn of opgeheven en ressorteerden onder het bestuur van Innovo. Enkele oud-leraren hebben zich jarenlang ingespannen om de verzameling op te bouwen en te beschrijven.

De tentoonstelling beoogt een kijkje te geven van typische hulpmiddelen die de vorige eeuw te vinden waren in de lokalen van de school die toen nog ‘lagere school’ heette. Jarenlang deden ze dienst om de jeugd te oefenen in de leervakken. Echter de meeste van deze leermiddelen zijn verdwenen uit de huidige basisschool en hebben plaats gemaakt voor modernere en vaak technische leermiddelen die meer aangepast zijn aan de ontwikkelingen in de hedendaagse samenleving.

Misschien herkent u het leerboekje of de wandplaat of het apparaat nog uit uw eigen schoolleven? Geef uw mijmeringen de vrije loop en geniet van de herinnering.

Dagarrangement

Sinds september 2013 bestaat er een unieke samenwerking tussen de twee Beekse musea,
Museum EYEWITNESS & ELSMUSEUM.
De cateringservice wordt ingevuld door Brasserie 't Schip.